Драма с цените на водата до столицата.  Цените на ВиК услугите

...
Драма с цените на водата до столицата.  Цените на ВиК услугите
Коментари Харесай

Проблем! КЕВР готви голям удар до София

Драма с цените на водата до столицата. 

 Цените на ВиК услугите в Софийска област ще усилят с 44,14 % от 1 юли.
-->
Това стана ясно по време на днешното намерено съвещание за разискване на отчет и план на решение за одобрение на бизнес проект за развиване на активността на " Водоснабдяване и канализация " - София област като ВиК оператор за интервала 2022-2026 година, както и заявление за одобряване и одобрение на цени на водоснабдителни и канализационни услуги, заяви Българска телеграфна агенция.

В отчета на КЕВР е записано, че цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата би трябвало да се увеличи от сегашните 2,56 лв. за кубик до 3,69 лева с Данък добавена стойност. В 5-годишния си бизнес проект водоснабдителното сдружение планува да влага близо 14 милиона лв., които ще употребява за възстановяване на качеството на водата.

Управителят на ВиК София област Иван Иванов сподели по време на съвещанието, че сдружението е второто по величина в България по-късно в Бургас и доставя с вода 22 общини. Сред тях са Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Копривщица, Правец, Самоков, Своге.

Председателят на КЕВР Иван Иванов заяви, че закритото съвещание, в което регулаторът би трябвало да се произнесе с решение по заявката на ВиК София област, ще се организира на 29 юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР